DE BESTE LAPTOP MERKEN VAN 2020 TOT 2021

DE BESTE LAPTOP MERKEN VAN 2020 TOT 2021

We zetten de topmerken in het middelpunt. Welk merk kunnen we kronen dit jaar?

Voor elke student die aan een project werkt, creatieve professional die zijn volgende meesterwerk maakt of zakenman die de laatste hand legt aan een belangrijke presentatie, is er een laptop die past bij zijn of haar behoeften en budget. Veel shoppers hebben echter een bepaalde affiniteit met een merk die hen ervan kunnen weerhouden zich buiten de paden te wagen die ze gewend zijn. En daarom blijven we maar steeds dezelfde laptops terugzien in je favoriete koffietentje.

Maar hoe goed is jouw favoriete merk eigenlijk? Het personeel van IT-Guru testte de topmerken en evalueerde elk merk en de laptops die we hebben beoordeeld gedurende een bepaalde periode. De merken en hun in aanmerking komende laptops worden beoordeeld aan de hand van verschillende belangrijke criteria: beoordelingen, ontwerp, ondersteuning en garantie, innovatie en waarde & selectie. De scores worden bij elkaar opgeteld en aan de hand daarvan wordt er een winnaar bepaald.

 

Dit jaar vinden we Asus als ons beste merk. Het hele jaar door produceerde de laptop fabrikant consequent systemen die in gelijke mate krachtig, mooi en innovatief waren. Bovendien heeft het bedrijf een robuust aanbod van laptops, van Chromebooks tot Gaming laptops. Het enige zwakke punt was de vertoning in de Technische support ‘showdown, maar zelfs dat was niet genoeg om het bedrijf van de eerste plaats te houden.

 

 

1. Asus (88/100)

Asus is eindelijk naar de top gestegen om de kroon op te eisen. Na jaren van innovatieve en risicovolle functies verpakt in de meest glorieuze ontwerpen die we hebben gezien, heeft het eindelijk zijn vruchten afgeworpen. Het bedrijf heeft praktisch gewilde producten met twee schermen displays en superkrachtige afneembare (scherm) gaming machines tot stand gebracht

 

2. Dell (85/100)

Baanbrekend - dat is het woord dat in ons opkomt als we aan Dell denken. De in Texas gevestigde techgigant was een pionier op het gebied van het vierzijdige, randloze scherm met zijn populaire XPS-serie. Het is dat oog voor innovatie dat Dell naar de tweede plaats heeft gestuwd en het bedrijf mogelijk naar de eerste plaats zou kunnen katapulteren.

 

3. HP (82/100)

De winnaar van vorig jaar. HP liet dit jaar een paar plekken vallen na teleurstelling in onze Technische ondersteuning Showdown. HP verkoopt enkele van de beste laptops in meerdere categorieën - premium, business en gaming - maar slechte budgetopties drukken de beoordelingsscores. Onze favoriet is absoluut de Spectre x360 lijn! 

 

4. MSI (78/100)

Los van dat MSI zichzelf dit jaar uit de dubbele cijfers heeft gegraven, heeft het zichzelf ook volledig voortgestuwd in de top 5 van beste laptopmerken. Het bedrijf heeft niet alleen zijn gaminglaptops verbeterd, maar ook zijn selectie uitgebreid en het ontwerp van zijn belangrijkste vlaggenschip laptops opnieuw geconfigureerd.

 

5. Lenovo (77/100)

Lenovo behield dit jaar zijn 5e plaats dankzij een brede selectie aan opties en een handvol betrouwbare producten, met name de ThinkPad-serie laptops. Op de een of andere manier slaagde het bedrijf erin de prestaties te verbeteren van wat al de beste zakelijke laptop was die er te koop was. Maar door te licht in te zetten op de innovatie, kon het bedrijf niet hoger in de gelederen komen.

 

 

6. Acer (76/100)

Acer bewees zichzelf dit jaar als een reuze doder, door een aantal hoog aangeschreven workstations van andere merken te verslaan in algehele prestaties dankzij krachtige specificaties. Het bedrijf kon echter niet ontsnappen aan de zesde plaats omdat de in Taiwan gevestigde technologiegigant werd meegesleurd door een reeks middelmatige productaanbiedingen. Daarentegen lanceerde Acer wel weer via haar dochteronderneming EVOO een zeer betaalbare productlijn met krachtige i7 processors voor de consumentenmarkt.

 

 

6. Razer (76/100)

In het rapport van de Beste Merken van dit jaar staat Razer opnieuw op een gedeelde zesde plaats. Maar niet voor lang. Het bedrijf blijft prachtige laptops maken met veel power. Razer begon ook zijn horizon te verbreden door zich te richten op creatieve professionals met werkstations die net zo verleidelijk zijn als zijn gaminglaptops.

 

8. Samsung (75/100)

Samsung is opgestaan ​​na een ongelooflijke comeback en ging van de laatste plaats in de beste merken van 2019 naar de 8e plaats van het afgelopen jaar. Er zijn nog veel verbeteringen die het bedrijf kan aanbrengen, vooral door hun catalogus uit te breiden, maar Samsung heeft indruk op ons gemaakt met de gedurfde en kleurrijke ontwerpen van hun nieuwste laptops.

 

8. Alienware (75/100)

Alienware's tweede verschijning in de Beste Merken zien we dalen van de vierde plaats naar een gedeelde 8e plaats. We vinden het merk midden in een transitie en nemen afscheid van het Epic-ontwerp ten gunste van het nieuwe Legend-ontwerp dat een geëvolueerde kijk is op het intergalactische thema van het bedrijf. We verwachten geweldige dingen van Alienware in 2021 en denken dat een comeback op handen is.

 

10. Apple (73/100)

Apple was ons op twee na minst beste merk in ons 2019 Beste rapport, en dit jaar is de in Cupertino gevestigde techgigant ons op één na slechtste merk na Microsoft. Wat heeft bijgedragen aan de lagere rang van Apple, zijn de gemengde resultaten in ons telefonische ondersteuningsrapport en het gebrek aan diverse aanbiedingen voor prijsbewuste consumenten - het zou moeilijk zijn om een ​​Apple-laptop te vinden die geen prijskaartje van vier cijfers heeft. . Tegelijkertijd begrijpen we dat Apple een luxemerk is, dus hoewel Apple misschien niet in staat is om zijn niet-welvarende fans te bedienen, kan de in Cupertino gevestigde techgigant nog steeds naar de top van de gelederen stijgen door nieuwe ontwerpopties te introduceren. en meer risico's nemen met innovatie.

 

 

11. Microsoft (70/100)

Microsoft eindigde op de laatste plaats en had een rustig jaar toen je de producten die het uitbracht scheidde van de aangekondigde producten. De nieuwe toevoeging aan zijn laptop / tablet-line-up, de Surface Pro X, stelde teleur, terwijl de beproefde modellen grotendeels ongewijzigd waren ten opzichte van de vorige versies. Er zijn eind 2020 en daarna verschillende opwindende producten op de markt, voor wat het waard is. Kijk vooral naar de uitmuntende Microsoft Surface Book 2. Een heerlijke laptop.

 

 

Elk laptopmerk krijgt een score toegewezen op basis van een schaal van 100 punten. Punten worden toegekend in vijf categorieën: ontwerp, beoordelingen, technische ondersteuning / garantie, innovatie en waarde & selectie. Dit is wat elk betekent.

 

Beoordelingen en recensies (40 punten): Het belangrijkste aspect van elk merk is de kwaliteit van zijn producten. Om de scorescore van een bedrijf te bepalen, hebben we de beoordelingen gebruikt die we de laptops hebben gegeven. We namen de gemiddelde laptopbeoordeling voor elk merk (Tarieven op een schaal van 1 tot 5), zetten die gemiddelde beoordeling om in een schaal van 40 punten en voegden vervolgens een bonus van 0,75 punten toe voor elke Editors 'Choice-onderscheiding.

 

Ontwerp (15 punten): we zullen een notebook absoluut beoordelen aan de hand van de omslag - en de zijkanten, het dek, de rand en de basis. Hoewel geen twee notebooks er precies hetzelfde uitzien, heeft elk merk een ontwerptaal die de productlijnen uitstraalt.

 

Technische ondersteuning en garantie (20 punten): Wanneer u een laptop koopt, wil je weten dat de fabrikant achter die machine gaat staan ​​en jou helpt bij technische problemen. We baseren de score van deze categorie voornamelijk op de beoordelingen van onze jaarlijkse Technische ondersteuning Showdown, waarin we undercover gaan en vragen stellen aan alle bedrijven via hun telefoon, internet en sociale kanalen. 2 van de 20 punten werden echter toegekend op basis van de kwaliteit van de standaardgarantiedekking van het bedrijf.

 

Innovatie (10 punten): de laptopmarkt beweegt snel, en als je stilstaat, word je ingehaald en ondersteboven gereden. Voor de categorie Innovatie hebben we punten toegekend op basis van het vermogen van het merk om de markt vooruit te helpen door nieuwe technologieën te implementeren of te ontwikkelen, en door risico's te nemen.

 

Waarde & selectie (15 punten): tot hoeveel verschillende soorten klanten spreekt de fabrikant en bieden de producten waar voor uw geld? Voor deze categorie hebben we punten toegekend voor het aanbieden van een breed scala aan laptoptypes (budget, zakelijk, gaming, enz.) en voor het bieden van agressieve prijzen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.